ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

«Φτερούγισαν» από τη Λάρισα μέχρι την Αλμερία
*«Τεράστιος ο ανταγωνισμός, μεγάλη η τιμή για τη Λάρισα όμως» λέει ο πρόεδρος του ΛΑ.ΣΥ.Κ, Βασίλης Δοσόπουλος στην «Ε».Ένα μακρινό ταξίδι, μέσα στο χειμώνα με στόχο την παγκόσμια διάκριση έκαναν 40 πουλιά από τη Λάρισα που έφτασαν μέχρι την Αλμερία της Νότιας Ισπανίας. Εκεί λαμβάνουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πτηνών που ξεκίνησε από προχθές Δευτέρα και ο βαθμός δυσκολίας είναι αναμφισβήτητα μεγάλος καθώς 27.000 (!) περίπου πουλιά από κάθε «γωνιά» της υφηλίου γέμισαν με κελαϊδίσματα και χρώμα ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο.
Καναρίνια όλων των ειδών (χρώματος, φωνής και τύπου), υβρίδια και ιθαγενή, εξωτικά βρίσκονται εκεί, ενώ οι Λαρισαίοι που έστειλαν τα δικά τους είναι οι: Βασίλης Δοσόπουλος, Ευάγγελος Φώτος, Δημήτριος Χατζούλης, Στέλιος Δόλγυρας, Δημήτριος Ντογκούλης, Νίκος Νιάφας και Ορέστης Μιχούλης. Ως εκπρόσωπος της Ελληνικής αποστολής βρίσκεται εκεί το μέλος του ΛΑ.ΣΥ.Κ. και ένας εκ των συμμετεχόντων Δημήτρης Χατζούλης.
«Πρόκειται για μια μεγάλη παγκόσμια γιορτή στην οποία η Λάρισα δηλώνει παρούσα» τονίζει στην «Ε» ο πρόεδρος του Λαρισαϊκού Συλλόγου Καναρινόφιλων, Βασίλης Δοσόπουλος και εξηγεί πως έφτασαν τα πουλιά στον νότο της Ιβηρικής Χερσονήσου «τα πουλιά αναχώρησαν με πλοίο από την Πάτρα και έφτασαν στην Αγκόνα της Ιταλίας. Από εκεί με ειδικό βαν μεταφοράς έφτασαν μέχρι το δυτικό λιμάνι της Ιταλίας στην Civitavecchia, όπου με νέο καράβι πέρασαν στη Βαρκελώνη και μετά οδικώς στον τελικό τους προορισμό δηλαδή την Αλμερία. Το Σάββατο και την Κυριακή γινόταν ο εγκλωβισμός των πουλιών. Τη Δευτέρα ήταν μέρα ανάπαυσης και από χθες ξεκίνησαν οι κρίσεις». Μεγάλο το ταξίδι, μεγάλη και η πρόκληση όμως «Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και αυτό το γνωρίζουμε. Συνολικά περίπου 26.500 πουλιά απ όλο τον κόσμο βρίσκονται εκεί. Εμείς στείλαμε καναρίνια και υβρίδια με κάποιους να διατηρούν ελπίδες διάκρισης» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΛΑ.ΣΥΚ .
«Είναι η πρώτη φορά που στέλνουμε τόσους εκπροσώπους σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και σαφέστατα μας κάνει περήφανους κάτι τέτοιο. Άλλωστε στη Λάρισα να γνωρίζετε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα καναρίνια και αποδεικνύεται χρόνο με τον χρόνο, εκδήλωση με την εκδήλωση» καταλήγει ο Βασίλης Δοσόπουλος που ηγείται του νέου ΔΣ το οποίο συμπληρώνεται από τους Ιωάννη Φλιάτη (αντιπρόεδρο), Αθανάσιο Πολύζο (ταμία), Γιώργο Νακούλα (γραμματέα), Άρη Μιχούλη (μέλος) και Ιωάννη Μαλλικόπουλο (αναπληρωματικό μέλος). Την εξελεγκτική επιτροπή αποτελούν οι: Δημήτρης Ντογκούλης και Νικόλαος Πανάκογλου.
Του Κώστα Γκιάστα

Leave a Reply