Για μια ακόμα φορά το «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο γέμισε χρώματα, κελαηδίσματα και σπάνια είδη.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την έκθεση του Λαρισαϊκού Συλλόγου Καναρινόφιλων που ξεκίνησε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή. Βέβαια για τους επισκέπτες και τους φίλους των πτηνών άνοιξαν χθες οι πύλες, αφού τις πρώτες ημέρες λειτουργούσε για τους διαγωνιζόμενους και τους εξεταστές.
Σύμφωνα με τον ΛΑ.ΣΥ.Κ. είναι η μεγαλύτερη έκθεση πτηνών συντροφιάς στην Κεντρική Ελλάδα. Τρεις συνολικά OMJ κριτές, οι δύο Βέλγοι Theo Vandegaer (D) και ο Jos Vanoppen (E), καθώς και ένας Ιταλός, o Carmelo Montagno Bozzone (FGH), έκριναν τα πουλιά των μελών του ΛΑ.ΣΥ.Κ. αλλά και κάθε άλλου εκτροφέα που τα έφερε στη Λάρισα.
«Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκατοντάδες ωδικά πτηνά, καναρίνια χρώματος, τύπου, υβρίδια και πολλά ακόμη» λέει στην «Ε» ο πρόεδρος του ΛΑ.ΣΥ.Κ. κ. Βασίλης Δοσόπουλος και συνεχίζει: «Όταν περνάει το καλοκαίρι και δίνει τη θέση του στο φθινόπωρο τα πουλιά διανύουν μία επίπονη περίοδο πτερόρροιας και προετοιμάζονται για τις εκθέσεις όπου θα διαγωνιστούν. Οι εκτροφείς από τη μεριά τους αγωνιούν για το τελικό αποτέλεσμα και για τον βαθμό ετοιμότητας των πουλιών τους». Οι βραβεύσεις των διακριθέντων θα γίνουν αύριο Κυριακή στις 13.00.

Leave a Reply